13 decembrie 2011

Despre leadership

       "Avem nevoie de tine sa ne conduci" - mitul traditional de a conduce nu se mai aplica intr-o lume atat de dinamica. Totul se intampla acum, exista putine alternative, fie te implici si iti asumi riscul de a fi criticat, fie te retragi si nu faci nimic.
       Desigur, nu este intotdeauna confortabil sa propui idei ce pot esua, sa fortezi schimbarea cand ceilalti prefera stabilitatea, insa cartea abunda de exemple si situatii practice care demonstreaza contrariul.

       Exista doua premise de la care putem porni. Prima ar fi legata de faptul ca acum, mai mult ca oricand, datorita tehnologiei si globalizarii, o singura persoana poate produce miscarea in sensul dorit, schimbarea. A doua se refera la limitarile pe care ni le impunem fiecare, atunci cand ca nu avem credinta ca acel ceva " merita", ca este posibil.

O carte foarte utila, cu multe exemple si idei care intr-un final te provoaca sa generezi singur alte idei, determinand asumarea responsabilitatii de a gandi practic si de a propune solutii pentru a genera schimbarea.


"Tasmin Little este o minune a viorii care a reusit sa isi mentina cariera la un nivel ridicat la mult timp dupa ce altii au disparut. Una dintre cele mai mari violoniste din ziua de astazi , ea a avut o multime de turnee, impresari si inregistrari.
Noul ei disc, totusi, este gratuit. Se gaseste online pe tasminlittle.org.uk si o puteti asculta in intregime, gratuit, alaturi de comentarii si observatii. 


Tasmin conduce o miscare. Ea investeste timp si energie intr-un efort asumat si consecvent de raspandire a muzicii clasice. Nu a incarcat numai un fisier mp3. Ea viziteaza in mod regulat penitenciare, mici orasele si scoli pentru a concerta. Pe langa muzica, adauga valoare site-ului sau. Nu este un diletant, este un lider." 



Seth Godin, "Triburi", Editura Publica, Bucuresti, 2010

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu